Sineklik de bir kaç farklı model vardır. Burada asıl olan sizin ihtiyacınız ve takmak istediğiniz kapının veya pencerenin durumudur. Şöyle ki çok istediğiniz bir sineklik tarzı sizin kapınıza olmaya bilir. Balkonunuzun kapısı için düşünürsünüz aba balkonda açılır yeterli alan olmaz ise belki de istediğiniz sineklik türünü kullanamaya bilirsiniz. Sürgülü sineklik modellerin yer sıkıntısı yaşamazsınız. İç tarafa veya dışa açılma gibi bir işlem olmayacağı için özellikle kapılar için sürgülü sineklik çok idealdir. Zaten en çok tercih edilen sineklik modelleri içerisinde yer alır.
Sürgülü kapı sineklik
Sürgülüden kasıt iki farklı durum oluşabilmektedir. Şöyle ki aynen kapı gibi direk sürme olarak yapılan sineklikler ki bunlar biraz durumu değişiktir. Aslında en az tercih gören bir modeldir. Diğeri ise sürgülüden kastedilen, pilelerin toplanarak bir tarafa gelmesidir. Yani pileli kapı sinekliği de dersek yanlış olmaz. Sineklik teli kat kat şekilde pileli dir. Siz toplamak istediğinizde bunlar katlanır ve istediğiniz yöne toplanır. Bunlarda iki şekilde dir. Tek kanatlı sürgülü kapı sinekliği veya çift kanatlı sürgülü sineklik, Çift kanatlı olanlar için akordiyon kapı sinekliği de denmektedir.
Pileli kapı sinekliği
Tek kanatlı sürgülü kapı sinekliği, burada sineklik teli tektir. Sizin veya kapının konumuna göre kapı sineklik teli sağa veya sola toplanarak kapı açılmış olur. Bu yüzden tek kanatlı sineklik denmektedir.
Çift kanatlı sürgülü kapı sinekliği, diğer bir ifade ile akordiyon kapı sinekliği dir. Bu mekanizmada bir birinden bağımsız iki kanat vardır. Ortala kısımda birleşirler ve mıknatıs ile sıkıca tutarlar birbiriniz. Açılmak istendiğinde her iki yüne kanatlar sürülerek sineklik açılır. Alanın geniş olduğu yerlerde örneğin balkon camları için sineklik kullanımında, boydan geniş balkon kapıları, bahçe kapıları için akordiyon sürgülü kapı sinekliği daha çok tercih edilmektedir.