Belçika’ya Plise Sineklik

Belçika’ya Sineklik Gönderimi

Yaz aylarında huzurlu, güzel günler geçirirken yaşadığımız büyük sorunlarından bazıları da sinek, sivrisinek gibi haşerelerin yaşam alanlarımızda bizi rahatsız etmesidir. Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber birçok sinek, sivrisinek vs. türü doğada kendini göstermeye başlar. Evimizi, ofisimizi ve yaşam alanlarımızı bu tür canlılardan korumak için birçok farklı yöntem mevcuttur. Daha önceki yazılarımızda biyolojik yöntemleri ele aldığımız için size bu yazımızda birazda kimyasal yöntemden bahsedeceğiz.

Sinekle Mücadele de Kimyasal Yöntem Nedir?

Sineklere ve böceklere uygulanan kimyasal yöntemlerin çoğu insan sağlığı için çok tehlikelidir. Dünya genelinde 3 milyon kişi sinek ve haşere ilaçlarından dolayı insektisit ve pestisit zehirlenmesine maruz kalmaktadır. Yaklaşık 250 bin kişi zehirlenmeler sonucu hayatını kaybetmektedir.

Organofosfat bileşiği sinek ve haşere ilaçlarında kullanılmaktadır ayrıca insanların sinir sistemini olumsuz yönde etkileyici özelliği vardır. Bunun yanı sıra DEET gibi aşırı güçlü kimyasallarda sinek ve haşere ilaçlarında kullanılmaktadır. Temel olarak sinek, sivrisinek vb. Haşereleri koku yayarak ortamdan uzaklaştırmayı veya tamamen etkisiz hale getirmeye hedefleyen kimyasal ilaçlar insan sağlığı için çok zararlıdır.

Sineklere Karşı Kimyasal İlaç Kullanımının İnsana Zararları

Çevremizde ki bir çok kimyasal ve radyoaktif madde sağlığımızı tehdit etmektedir. Yaz aylarının gelmesiyle beraber iş ve ev ortaında istenmeyen sivrisinek sinek vs. haşerelerde artmaktadır. Bu haşerelerden kurtulmak için kimyasal ilaç kullanımı onlara etki ettiği gibi maalesef bizim sağlığımıza da etki etmektedir. Özellikle gelişim evresinde ki çocuklarımız için daha da zararlıdır.

Neredeyse bütün haşere (sinek, sivrisinek vs.) ilacı ve sprey firmaları sinekleri (böcekleri) uzaklaştırmak ve etkisiz hale getirmek için bileşenine DEET (N,N-Diethyl-meta-toluamide) adı verilen kimyasalı eklemektedir. Birçok yan etkiye sahip olan kimyasalın sendromumu bile bulunmaktadır. Tarım ilaçlarında da kullanılan bu kimyasalın sebep olduğu başlıca yan etkiler şunlardır:

Alerjik Reaksiyonlar, Nöbetler, Beyin Hasarları, Kanser Riski

Doğayı ve insanları haşerelerden korumak için kimyasal yöntemler kullanmak yerine bulunduğumuz şehirdeki ilgili birimlerin yaptığı biyolojik yöntemlere güvenmeliyiz. Biyolojik yöntemlerin yeterli gelmediği durumlarda fiziksel koruma yöntemlerine eğer bu iki yöntemde yeterli gelmezse alanında uzman kişilerden yardım alarak kimyasal yöntemlere başvurmalıyız.

Sinekten Kurtulmak İçin En Sağlıklı Yöntem Sineklik Takmak

Kimyasal yöntemlerin insan ve doğaya verdiği zararlardan korunmak için uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biride fiziksel koruma yöntemleridir. Genellikle sineklik kullanarak sinek, sivrisinek vb. haşereleri yaşam alanlarından uzak tutarız.

Sineklik Nedir?

Kısaca anlatmak gerekirse sineklik, yaşam bölgelerimizdeki kapalı alanlarla dış ortamın bağlantısı olan kapı pencere vb. açıklıkların hava geçirgen malzemeler kullanılarak kapatılmasına yarayan malzemedir.

 

En Çok Kullanılan Sineklik Modeli Nedir?

Genelde birçok çeşidi olmasına rağmen en çok kullanılıp tercih edilen Akordeon sineklik (Pileli Sineklik) modelidir. Kullanım rahatlığı, malzeme kalitesi, katlanabilir bir biçimde yapısıyla en işlevsel türdür. Yaz kış sökme takma derdi bulunmayan bu sineklik modelini Uzay sineklik olarak Kapı Sineklik, Dikey Pencere Sineklik, Yatay Pencere Sineklik, Duble Kapı Sineklik modellerini birinci kalite malzemeler kullanarak siz değerli müşterilerimize sunuyoruz.

admin Blog
admin

Oto Aksesuar